2011. szeptember 7., szerda

Lakásról és egyéb démonokról....

....Avagy megérkeztünk, megnéztük a lakást és akkor jött a feketeleves! A lakásunk, mint azt a tegnapi bejegyzésben is írtam, nagy és tágas. Hát igen de kb. ennyivel be is fejezhetem, a leírást. Mert se egy bútor -bár ok erre számítottunk, mondták- de sem egy lámpa, vagy egy dróton lógó villanykörte, vagy egy függönykarnis ami azért valljuk be alap kéne hogy legyen -OTTHON hát igen sajna ez a kulcsszó-NINCS!!!! De volt benne 1 kurvanagy hűtő és fagyasztó-megj.: a hütő 2. nap után tönkrement!-3 beépítettszekrény, és kész! 
        A folyosó a nappaliból fényképezve a fakorlátnál jövünk fel, lent van a bejárat

                                                                  A nappali és a háló

                                                                       Konyha 1.kép

                                                                           Konyha 2. kép

Ezek után nem volt mit tenni, el kellett menni bútort venni, mert hát az nem sok volt. :) Göteborgban van a legközelebbi IKEA, gondoltuk ha apáék jönnek akkor elmegyünk oda. De! Szerencsére kezünkbe akadt egy jysk katalógus és -úgy látszik szeretnek minket fent :) - ott épp most hatalmas leárazások voltak, mert 20 éves itt a jysk. Nosza elmentünk! Kb. 2 órába telt, mire sikerült kiválasztanunk a számunkra megfelelő méretű és árú bútorokat -persze ami a katalógusba volt, az vagy nagyon ronda, vagy nagyon szar minőségű volt- még örültünk is, hogy viszonylag olcsón megússzuk. És akkor jött az, amire végképp nem számítottunk. Itt bár egy hatalmas hodály a jysk, kb 4-szer akkora mint otthon, nincs nekik raktáron -persze pont azokból a bútorokból- hanem megrendelést adhatunk le rá és akkor kb. 2 hét míg megjön. Fasza, merthát ugye kocsink nincs, épp ezért jött apa barátja egy bazinagy kisteherautóval, hogy elhozzuk a bútorokat. De házhozszállítják 500 koronáért. Köszi, egy kb 15  perces útért. De csak úgy, hogy ha te ott felpakolod, merthát nem várhatod el ennyi pénzért, hogy felrakják, és itthon meg lepakolod. Köszi basszus pont azért kérek házhozszállítást mert NINCS kocsim. Na mindegy. Ekkor mondtuk azt, hogy köszi, megnézzük még máshol is! Megkérdeztünk pár embert aki ott volt, hogy nem tudnak-e még bútorboltot a közelben, mondták, hogy de. Ok menjünk. És Welcom to Scandinavia!  Az ominózus bútorboltokban olyan árak voltak, hogy féltem még azért is fizetnem kell, hogy levegőt veszek. Értsd jysk ár x 2-3. Ok köszi mivel még nem kaptunk svéd fizetést még a magyarárakban gondolkodom és nem veszek egy ágykeretet 450.000 Ft-ért! A sztori vége: visszamentünk a jyskbe és megrendeltük, a bútorokat. Már csak 12 nap és  talán lesz bútor! 
De legalább már van két matracunk, így nem kell a felfújható ágy és van egy asztalunk a nappaliba, ahol tudunk enni. Szerencsére apa hozott egy kiszuperált kanapét-oltári ronda, de leterítettem ágytakaróval, így egész otthonos- 2 TV-t, meg egy polcot.  Vettünk lámpákat is, nem részletezném mennyiért, de legalább így van fény a lakásba. Lassan csak rendeződnek a dolgok! :)