2011. szeptember 6., kedd

Megérkeztünk!

Hát igen 2011.09.01-jén sikeresen megérkeztünk Svédországba! Szerencsére az utazás teljesen rendben ment. Hajnal 5-kor indultunk útnak Győrből. Bálint keresztapja vitt ki minket a reptérre. Oda is értünk Ferihegyre (tudom, hogy most már Liszt Ferenc de nekem Ferihegy marad) 7 előtt pár perccel. Hugi kijött a reptérre, ami annyira jól esett, hogy felfokozott, kicsit sem nyugodt idegállapotban el is bőgtem magam. Annyira jól esett, hogy ott volt, és nem egyedül kellett nekivágnunk az ismeretlennek. :) Jó tudni, hogy bár itt még nincs senkink, otthon egy egész csapat van aki izgul értünk, várja az üzeneteket, és szeret minket. Ezúton is szeretném Nektek ezt megköszönni. :)
Szóval  visszatérve az úthoz -bocsi de annyi minden van bennem, annyi sok dolgot szeretnék leírni és a gondolatok csak úgy cikáznak a fejembe- felszálltunk a gépre és két és fél óra múlva, már Göteborgban voltunk. Hát ilyen repteret én még életemben nem láttam! A reptér körül lovak legeltek!!! És az egész épület nem volt nagyobb, egy régi TSZ istállónál! 

Igen az a piros A Reptér és ennyi és igen gyalog sétáltunk át az egész reptéren nincs busz mint Ferihegyen ááá (Vad kelet szindróma)!!!! Na mindegy. Aztán egyből felszálltunk a reptéri buszra, ami bevitt a göteborgi vasútállomásra. Ott kellett várnunk kb két órát, aztán felszálltunk az uddevalllai vonatra. Míg vártunk a vonatindulásra kicsit szétnéztünk, kajáltunk, miegymás. Hát én majd eldobtam az agyam. Minden ilyen Inmedio (újságos) szerű kioskban kapható: friss virág, gyümölcs, de olyan szinten, hogy választhatsz, egész, vagy pucolt pl. almát akarsz, péksüti fahéjas csiga, nyami:), ja és ilyen hotdog féle valami. Ja és a frissen facsart gyümölcslé és a kóla között kb 1-2 korona (kb.30-60FT) különbség van. Visszatérve a utunkra:  Megérkezvén Uddevallába két nagyon aranyos és nagyon mosolygós svéd nő fogadott minket (a kórház HR-esei). Elvittek minket a lakásunkra, megmutattak mindent. Amire szükségünk is volt, mert ki a franc gondolta volna, hogy itt a lakásbérléshez jár: saját parkoló, saját kinti tároló pl. biciklinek és saját benti tároló a szemben lévő ház alsó épületében, ami kb. akkora mint otthon egy panel félszoba. Szóval bár még bútorunk alig van (ennek leírása külön posztot érdemel), de legalább van három külön helyiségünk. Ami ha másra nem arra jó, hogy ha összeveszünk Bálinttal, mindketten elhagyhatjuk a lakást! Bár nem kérdés ki alszik a benti tárolóban :))))))))))