2011. augusztus 1., hétfő

Lista az élet...

A mai nap nem csak abból a szempontból jeles alkalom, hogy elkezdtem a blogot, hanem abból is, hogy ma vagyok életemben először (és remélem utoljára) munkanélküli. Mivel lassan költözünk, ezért úgy döntöttünk "apánkkal" augusztusban már nem dolgozom. Csak fel/el/össze/kikészülök. Bár eddig nem unatkoztam és szerintem nem is fogok, ismerve magam. Szóval készülés. A legújabb problémánk az albérlet, ill. a költözködés. Jelen pillanatban meg kellene becsülnöm, hogy kb. hány köbméter az itthoni cucc és még emellett mennyi van anyósoméknál. Hát kössz. Mert azt még (foglalkozásomból kifolyólag) meg tudom becsülni, mennyi 1-2 g  az adott anyagból, de, hogy hány dobozba fog beleférni az itteni életünk, háááát.....
A másik ilyen dolog, a lista.  Sok-sok lista először fejben, majd mivel úgyis elfelejtem őket papírra vetve, amit meg előszeretettel hagyok el. Pont ma kérdezett rá azuram, írtam-e már valamiről listát. Hát szerencsére fáradt volt... :) Az igazat megvallva annyi mindenről kellene listát vezetni. Lista arról, hogy milyen könyveket vigyünk ki, ill melyeket kell még beszerezni. Lista arról, milyen konyhai ill. elektromos felszereléseket kell kivinni, mit kell még venni, ill érdemes-e egyáltalán kivinni, mert talán kint olcsóbb. Lista, hogy milyen élelmiszert vigyünk ki (piros arany, vegeta, erőspista, pacalkonzerv, paprika, fokhagymakrém stb...Ja és a  hivatalos iratok listájáról elfelejtkeztem, meg mittudoménmilyenlista van még amit meg kellene írni. Egyáltalán érdemes mindezt kivinni? Hála az Égnek bútorunk, az nincs, így legalább egy nyűggel kevesebb. De én mondom már most elegem van a költözésből!

Show time....

HÁt igen ez az első, úgymond próba bejegyzés. Igazából, csak szeptemberben akartam elkezdeni az írást (ui, akkor költözünk ki Svédországba), de annyira izgultam, hogy milyen is lehet blogot írni ill. hogy sikerül majd-e egyedül kint, hogy a húgom épp kapóra jött. Bár így utólag megvallva, csak annyit tett, hogy itt volt mellettem és segített a minták kiválasztásában. De mindegy a blog létrejött, a sablon kipipálva, igaz még elég kezdetleges, látva egy-két igencsak dekoratív blogot:), de talán majd idővel ez is meglesz. Most mennem kell, de még ígérem jelentkezem!